At afbryde din leder

af | okt 29, 2021 | Arbejdsmiljø

Stop tegn - afbryd

Til personalemøder er det en uskreven regel at du ikke afbryder din leder, når den er i gang med at tale, og det er der sikker gode grunde til. Men, det kan gavne dynamikken i mødet at gøre det alligevel, så længe de fleste der er til stede opfatter det som en relevant tilføjelse, kommentar eller justering, du kommer med.

Afbryd med stil

At afbryde nogen er en følsom sag, og det er kvaliteten af afbrydelsen der afgør om den opleves som god og gavnligt.

Kulturændring

Men, sikker er, at de uskrevne regler for mødeetik og afbrydelser er i forandring. Og det er værd at lægge mærke til, når du oplever, at du for ofte holder dig tilbage når jernet er varmt. 

Det engagerede møde

Det øger dit engagementet og følelsen af at bidrage til et levende møde, når du er mere opmærksom på at byde ind med en meningsfuld kommentar eller justering.

Kulturændringen kan forhåbentligt medføre, at det bliver nemmere at afbryde talestrømmen fra nogen der kør ud af en tangent, som trætter de fleste. 

Tips:

For flere tips om god skik og til fordybelse i kunsten at afbryde henviser jeg gerne til denne artikel i Lederweb: https://www.lederweb.dk/artikler/saadan-tackler-du-afbrydelser/?link_id=NJUaflfCcZ