Dialog om vaccination mod Corona

af | dec 2, 2021 | Konflikthåndtering, Samfund

Dialog om vaccination, ja eller nej.

Det er en stor udfordring når andre bevidst ikke gør det, som man selv mener er det rigtige at gøre. Især når der ikke findes et kompromis. Enten lader man sig vaccinere eller man lader sig ikke vaccinere mod Corona. Jeg lader mig vaccinere, både for min egen og for fællesskabets skyld.

 

Giver det mening med dialog?

Ja, det gør det. Dialog om vaccination mod Corona, er et godt eksempel på, at dialogbaseret kommunikation har en funktion i sig selv, udover at man håber at den anden kommer på andre tanker. Dialogen er en form for udvekslingskanal, hvor kontakten mellem mennesker opretholdes, selvom de ikke bliver enige. Det er vigtigt for sammenhængen i samfundet, at vi vedligeholder disse kanaler i en tid hvor Corona tvinger os på afstand fra hinanden, og hvor nogen tyrer til vold, i en grad der, lige pt., ryster mit hjemland Holland.

 

Dialog skaber social energi.

Når vi ikke længere ønsker at tale med dem, som ser verdenen grundliggende anderledes, taber vi vores tro på, at vi har indflydelse på den verden, der er anderledes end vor egen. Det er vores tro på, at vi har indflydelse, som er det vigtige og ikke om vi reelt har indflydelse. Troen på dialog udvikler vores mentale styrke. Vi skal tænke over vores argumenter, vi skal formulere os, vi bruger vores hjerne, stemme, krop og sjæl og vi genererer social energi. Gennem dialog øver vi os i at bevæge os ud og ind af os selv, frem og tilbage. Vi når ud over kroppens begrænsning, og kan føle os fri og stærke. Det er en rigtig god vaccine mod mange andre sygdomme end Corona.