Djævlen i detaljen

af | nov 1, 2018 | Konflikthåndtering

I Caseplay udvikler vi kurser i konflikthåndtering, fx for DSB, som er tilpasset til præcis den gruppe mennesker der kommer på kursus. Og det skal forstås bogstaveligt. Vi interviewer en fokusgruppe eller deres direkte ledere, hvor de fortæller om situationer fra deres hverdag, hvor kommunikationen kan være udfordrende, og som de gerne vil kunne takle bedre fremover.

I Caseplay omsætter vi disse fortællinger til scener vi spiller på kurset. På den måde er kurset direkte relateret til deltagernes oplevelser i hverdagen. Selvfølgelig bearbejder vi en fortælling således at scenen bliver relevant for alle deltagere. Fortællingen handler ofte om de grove træk i situationen som personen husker. Men, i langt de fleste situationer er det uventede ting der sker undervejs i en situation, der gør at kommunikationen går galt. Det er detaljer som kropssproget, måde at tale på, en uheldig bemærkning, der gør at man fjerner sig fra hinanden.

Caseplay´s opgave er at flette disse elementer ind i de scener der afspejler den oprindelige fortælling, således at vi forholder os til djævlen i detaljerne. Og helt automatisk kommer arbejdet med situationen på kurset til at handle om det der kan GØRES anderledes. Det er præcis det der skal til for at en teoretisk forståelse for konflikthåndtering bliver til et håndgribeligt værktøj i hverdagens færden på arbejde. Se fx lige på denne video der handler om vores kurser for DSB: https://caseplay.dk/konflikthaandtering/