Styrk fællesskabet hjem fra

af | feb 22, 2021 | Arbejdsmiljø

Online møde

5 Tips til onlinemøder, der nærer fællesskabet og styrker den enkeltes motivation i hjemmearbejdet.

 

 • Inden mødet starter

  kan du tjekke på skærmen, hvordan du virker åben og deltagende og om dit ansigt er godt belyst. Det er bestemt en fordel for de andre, når du er visuelt til stede og synlig på samme måde som var du til et live-møde.

 

 • Sørg for at alle er med.

  Start gerne med en kort runde, hvor alle fortæller hvordan det går. I mange tilfælde er det en god ide at bede om at alle har kameraet slået til, det giver størst fornemmelsen af nærvær. Dette gør mødet mere forpligtende og det gør det nemmere at spørge hinanden, hvad der tænkes om det der bliver sagt eller foreslået.

 

 • Spørg mere ind til argumenterne.

  Sideløbende med, at argumenter kan uddybes og kvalificeres, er dette en stærk måde at aktivere hinanden i mødet. Spørg hvad folk tænker om det der bliver sagt, især dem, der ikke siger så meget i forvejen. Mødeledere kan indføre ”tur-tagning”, således at alle bidrager med bifald eller overvejelser i forhold til det pågældende punkt på dagsordenen.

 

 • Tal om værdierne bag jeres opgave.

  Når det sociale kit, i form af small talk og fysisk nærvær, mangler, kan italesættelse af værdierne i jeres arbejde være med til at styrke hinandens forbundethed til opgaven og til teamet.

 

 • Brug dit kropssprog.

  Nik gerne til andres ord mens der tales. Det skaber en mere levende dynamik når der kvitteres med nik, smil og øjenkontakt, end når der ikke kan ses reaktion på det der bliver sagt.

 

Ovenstående 5 tips er en selektion af egne iagttagelser, opleveler fra vores kunder, samt gode råd fra forskellige nyhedsbreve der dukker op i vores ind-boks, hvor de nye samarbejdsformer bliver belyst og talt om.

Hør mere om vores kurser >>