Træk vejret!

af | feb 19, 2016 | Konflikthåndtering

Forsvarets specialstyrkernes tip mod overophedning.

Træk vejret! Vi siger det til andre, når de er oppe i det røde felt.
Men vi kan også selv gøre det, fx i konfliktfyldte samtaler, hvor adrenalinen begynder at pumpe rundt i kroppen.

Forsvarets specialstyrker bruger bevidst vejrtrækning i farlige situationer.
Bevidst vejrtrækning fortæller hjernen at du har styr på tingene, og det virker beroligende.
Derfor træner soldaterne det.

Den viden kan overføres til andre arbejdsområder, som fx kundeservice, hvor det er nødvendigt at bevare roen i konflikter med kunder der reklamerer eller klager.

Bevidst vejrtrækning starter med, at du bevidst bruger dit mellemgulv til at trække vejret ”helt ned i maven”. Du trækker selvfølgelig ikke luften ind i maven, men din mave buler lidt ud, når dit mellemgulv trækker sig sammen, for at få vejret helt ned i lungespidserne ved rygsøjlen. Brug derefter dine mavemuskler til at støtte udåndingen.

Det er en sund måde at trække vejret på, fordi det øger din lungekapacitet, renser lungerne, og giver dig en god kontakt med din krop.
Øvelse gør mester. Den dybe vejrtrækning er en god øvelse når du sidder foran din computer, kører bil, eller har vagt i receptionen. Du vil mærke at det øger dit velvære.

Næste gang du oplever en konfliktfyldt situation, er det nemmere at bruge den beroligende vejrtrækning, hvis du har øvet dig. 😉

Den dybe vejrtrækning blev behandlet og trænet i et afsnit om håndtering af vrede kunder, på et kursus “Ledelse og kommunikation”, som Caseplay har udviklet og afholder for ledere i bilbranchen.