Ministerens håndtryk

af | nov 2, 2019 | Samfundsrelaterede emner

handtrykket-som-gidsel-i-vaerdikamp

Integrationsminister Mattias Tesfaye har ikke ophævet det obligatoriske håndtryk ved overrækkelsen af statsborgerskabet som Inger Støjberg fandt på. Dermed fortsætter han med at misbruge håndtrykket til noget det ikke er. Et håndtryk skulle gerne forstås som en oprigtig handling, vel og mærke fra begge parter. En frivillig handling til at give udtryk for lykønskning, sympati, hjælp og ønske om en god relation. Når et håndtryk bliver påkrævet, kan intet aflæses af det mere end, at den magthævende tillader sig at invadere et menneskes intimsfære.
Ikke at få statsborgerskabet er for mange en for høj pris at betale for ikke at stikke hånden frem, og dermed er der efter min mening tale om afpresning.

Caseplay underviser i kropssprog og hvordan mennesker på en arbejdsplads kan forbedre deres samvær ved at være tydelige i deres fysiske signaler. Når betydningen af håndtrykket på statens vegne bliver fordrejet, bliver det i hver fald ikke nemmere at kunne stole på hinandens sandfærdighed i kommunikationen på arbejdspladsen. Ministeren er hermed venligst opfordret til at ophæve det obligatoriske håndtryk omgående. Og gerne af fri vilje. /Joost Alexander