Trump tabte på sit sprogbrug

af | nov 8, 2020 | Arbejdsmiljø, Samfundsrelaterede emner

konflikthaandtering-fyre-en-graenseoverskridende-leder

Det er bestemt bemærkelsesværdigt, at Donald Trump tabte valget, på trods af økonomisk fremgang for mange amerikanere, blandt andet mange fattige (working poor). Økonomisk fremgang er en vigtig indikation for et genvalg skulle man mene.

Men det er blandt andet hans retoriske udskejelser der har torpederet hans drøm om et genvalg. Mange har ikke haft lyst til at sætte kryds ved en mand, der i sit embede som præsident taler uoplyst, hånende, løgnagtigt, barnligt og selvsmagende i et hidtil ukendt omfang.

Trumps fald er på den måde en glædelig nyhed for et firma som Caseplay, der netop underviser i god kommunikation. Det siger nemlig noget om, at økonomi og “survival of the fittest”, ikke altid er vigtigere for folk end bløde værdier som anstændighed og et respektfuldt arbejdsmiljø.

Her giver det god mening at referere til, at mennesker i mindst lige høj grad er afhængige af et godt samarbejde end af konkurrence. Trump har konsekvent fremhævet konkurrence som den vigtigste økonomiske driver, fordi han ikke forstod hvad samarbejde betyder. Samarbejde er afhængig af en god kommunikation, hvor konkurrence peger mere på at skabe afstand og nedprioritering af kommunikation.

Lad os håbe på mere samarbejde på tværs, ikke mindst i det amerikanske senat og parlament. /Joost Alexander